środa, 28 października 2015

Zupa porowo-serowa

Niestety ta zupa jest bardziej kaloryczna, ale raz kiedyś... warto spalić dodatkowe kalorie dla tego smaku.



Składniki:
  • ok 2,5-3 litry wywaru rosołowego
  • por - jasna część
  • ok 20 dag żółtego sera
  • odrobina masła do podduszenia pora
  • natka pietruszki do smaku i ozdoby
Sposób przygotowania
 Kroimy por na cienkie talarki, podduszamy na maśle podlewając bulionem w razie potrzeby; po wystygnięciu miksujemy. Ścieramy żółty ser. Do gotującego się bulionu dodajemy zmiksowany por i żółty ser. Dokładnie mieszamy, aby ser się "rozpuścił" w wywarze. Podajemy na gorąco z kluseczkami lub ryżem, dekorując natką pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.