Składniki
- 1 kg pomidorów - ja wybrałam te podłużne, są bardziej mięsiste, mniej się rozpadają
- 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta
- 1 cebula
- pieprz i ziele angielskie
Sposób przygotowania
Umyte pomidory kroimy w plastry ok 0.5 cm, cebulę - w półtalarki, a paprykę (po usunięciu gniazd nasiennych) w słupki. Mieszamy wszystko i wkładamy do umytych wcześniej i wyparzonych słoików, ale nie upychamy, wiadomo, pomidory się gniotą i nie wyglądają najładniej. Do każdego słoika wkładamy po 2-3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Zalewamy zalewą i pasteryzujemy ok. 20 min. Dokręcamy nakrętki i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.