Składniki:
- papryka czerwona i żółta, ale z przewagą czerwonej
- pieprz, ziele angielskie, gorczyca, oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na szerokie paski. Słoiki myjemy, wyparzamy (ja wygrzewam kilka minut w piekarniku) i układamy w nich paprykę, starając się ekonomicznie wykorzystać przestrzeń w słoiku. Do każdego słoika wkładamy po 2-3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz 1/3 łyżeczki ziarenek gorczycy. Na wierzch nalewamy płaską łyżkę oliwy z oliwek. Zalewamy wszystko przygotowaną zalewą i pasteryzujemy ok. 20 min. Dokręcamy zakrętki i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.