Składniki:
- ok 1,5-2 kg cukinii
- ok 1 kg pomidorów
- 2-3 duże cebule
- 2-3 ząbki czosnku,
- ziele angielskie
Sposób przygotowania
Cukinię myjemy i kroimy w talarki ok 0.5 cm. Pomidory i cebulę podobnie, czosnek obieramy i siekamy. Cukinię i cebulę blanszujemy w gorącej wodzie. Mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do umytych i wyparzonych słoików (ja podgrzewam w piekarniku), dodajemy po 3 ziarenka ziela angielskiego do każdego słoika, zalewamy zalewą i pasteryzujemy ok. 20 min. Dokręcamy nakrętki i odwracamy do góry dnem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.