Składniki:
- 6 cukinii, najlepiej jeśli mają drobne ziarna, ale można użyć większych, przy czym należy wydrążyć nasionka
- 2 duże papryki: mogą być czerwone, lub czerwona i żółta
Sposób przygotowania
Cukinie obieramy, kroimy w kostkę ok. 3 cm. Podobnie papryki, oczyszczamy z nasion i kroimy w słupki rozmiaru podobnego do kostki z cukinii. Nakładamy warstwami do umytych i wyparzonych słoików (ja zagrzewam po prostu w piekarniku), zalewamy przygotowaną zalewą i pasteryzujemy ok 15-20 min. Dokręcamy nakrętki i odwracamy do góry dnem. Idealne na zimę jako dodatek np. do obiadu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.