niedziela, 1 listopada 2015

Sałatka z ryby wędzonej z ogórkiem

Ryby nie są moją miłością w kuchni, jednak od czasu do czasu są super daniem. Zdarza się, że  wędzona ryba jest dość słona, dzieci kręcą nosem, więc sałatka to idealne rozwiązanie.



Składniki:
  • wędzona ryba, ok 30-40 dag, tu był miętus, ale świetnie pasuje też makrela czy dorsz
  • ogórek wężowy
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • opcjonalnie 3-4 rzodkiewki             
Sposób przygotowania
Rybę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy. Ogórek myjemy, kroimy w niewielką kostkę, dodajemy kukurydzę i majonez. Mieszamy i gotowe. Znakomity dodatek do pieczywa.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.