poniedziałek, 9 listopada 2015

Ziemniaczana sałatka z wędzoną rybą

Szukam ciągle nowych smaków, aby podać rodzince niby to samo, ale jednak inaczej.



Składniki:
  • wędzona ryba, ok 30-40 dag,
  • 3 ugotowane ziemniaki bez skórki
  • kilka listków sałaty
  • kilka płatów papryki konserwowej, najlepiej własnej roboty
  • 2-3 łyżki majonezu          
Sposób przygotowania
Rybę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy. Ziemniaki kroimy w niewielką kostkę, podobnie paprykę, listki sałaty rwiemy na drobno i dodajemy majonez. Mieszamy i gotowe. Znakomity dodatek do pieczywa, choć bez pieczywa też świetnie smakuje.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.