Składniki:
- 200 g makaronu penne
- puszka kukurydzy
- puszka groszku zielonego
- pęczek rzodkiewki
- ogórek wężowy lub porównywalna ilość polnych
- pół pęczka szczypiorku najlepiej cienkiego
- opcjonalnie jajka sztuk 3
- przyprawy: sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu (najlepszy własnej roboty, tu mój przepis)
- musztarda do smaku
Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu kroimy na 0.5 cm krążki. Dodajemy groszek i kukurydzę. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w kostkę. Podobnie kroimy ogórka, ja wcześniej obieram ze skórki. Siekamy umyty wcześniej szczypiorek, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podawać najlepiej świeże, choć można ją również przechować w lodówce na następny dzień.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.