Składniki
- kilogram schabu bez kości
- puszka brzoskwiń
- po 2 łyżki miodu, chrzanu i musztardy (chrzanu i musztardy może być trochę więcej)
- przyprawy: sól, pieprz, lubczyk
Myjemy schab i robimy w nim za pomocą długiego noża otwór-tunelik na brzoskwinie. Brzoskwinie lekko odsączamy i zanurzamy w zalewie przygotowanej z miodu, chrzanu i musztardy. Faszerujemy schab i całość smarujemy pozostałą częścią zalewy. Wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy trochę ponad godzinę w piekarniku w temp. 200 stopni C. Wyjmujemy i kroimy na gorąco na talarki. Podajemy jako dodatek do ziemniaków z wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.