Składniki:
- ok 1/2 kg żołądków drobiowych
- duża cebula
- połowa papryki czerwonej
- jajko
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek, lubczyk, natka pietruszki (może być suszona)
Myjemy bardzo dokładnie żołądki i obgotowujemy 20-30 min. w lekko osolonej wodzie. Obraną cebulę kroimy w półtalarki, kroimy w paski paprykę. Podsmażamy lekko z niewielką ilością oleju, dodajemy potem podgotowane żołądki ( ja odcedzałam je z wody, którą potem można w razie potrzeby podlewać gulasz). Przyprawiamy całość i dusimy do miękkości. Na koniec zaciągamy sos jajkiem, szybko mieszając, żeby rozprowadzić jajko w całości sosu. Podajemy do ziemniaków z wody lub ryżu na sypko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.