Składniki
- 10 cienkich parówek
- łyżka mąki
- łyżka masła
- 100 ml mleka
- łyżka tartego chrzanu
- odrobina oleju do podsmażenia parówek
- ew. sól do przyprawienia
Przygotowujemy sos chrzanowy. Na niewielkim ogniu roztopić łyżkę masła, dodać mąkę i dokładnie rozmieszać. Dodawać powoli zimne mleko i intensywnie mieszać, bo łatwo się przypala. Gdy ma dobrą konsystencję dodać chrzan. Parówki przekroić na każdym z końców na cztery części. Podsmażyć parówki wkładając je na gorącą patelnię, tak by rozchyliły się "ramiona ośmiorniczek".
Podawać na gorąco polane sosem chrzanowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.