Składniki:
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- trochę ponad 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 jajko
- szklanka mleka
- 1/3 szklanki oleju
- płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 100 g czekolady (gorzkiej, mlecznej) + 1-2 łyżki mleka do rozpuszczenia czekolady
Sposób przygotowania:
Mieszamy dokładnie wszystkie składniki oprócz czekolady. Na koniec rozpuszczamy czekoladę dodając odrobinę mleka dla ułatwienia i wlewamy do ciasta energicznie mieszając. Wykładamy do foremek, do ok. 1/2 wysokości, bo i tak jeszcze urosną. Pieczemy ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni Celsjusza. Opcjonalnie można podać posypane cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.