środa, 1 października 2014

Faszerowana papryka z musem kalafiorowym / Filled peppers with cauliflower mousse

Tym razem wariacja ostatniego przepisu dla tych co liczą staranniej kalorie.


Składniki:
  • mięso z rosołu
  • papryka czerwona, ew. mieszane kolory
  • przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, imbir, gałka muszkatołowa
  • 2-3 różyczki kalafiora
  • kefir
  • 1-2 jajka
  • ew. bułka tarta
Sposób przygotowania:
Obrać mięso z rosołu. Zmielić, przyprawić do smaku, dodać jajko i wymieszać. Umyć papryki, przekroić wzdłuż i oczyścić z gniazd nasiennych.  Wypełnić połówki papryk farszem. Kalafior umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Zmiksować z kefirem i doprawić do smaku. Ułożyć na papryczkach i piec całość w naczyniu żaroodpornym w nagrzanym piekarniku w temp. ok 180°C przez ok 20 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.