Składniki:
- mięso z rosołu
- papryka czerwona, ew. mieszane kolory
- przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, imbir, gałka muszkatołowa
- 2-3 różyczki kalafiora
- kefir
- 1-2 jajka
- ew. bułka tarta
Obrać mięso z rosołu. Zmielić, przyprawić do smaku, dodać jajko i wymieszać. Umyć papryki, przekroić wzdłuż i oczyścić z gniazd nasiennych. Wypełnić połówki papryk farszem. Kalafior umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Zmiksować z kefirem i doprawić do smaku. Ułożyć na papryczkach i piec całość w naczyniu żaroodpornym w nagrzanym piekarniku w temp. ok 180°C przez ok 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.