Składniki:
- dwa podwójne filety z piersi kurczaka
- koperek (ja używałam zamrożonego z działki, ale świeży będzie jeszcze lepszy) - spora garść
- do smaku: sól, pieprz, słodka papryka
- masło do posmarowania roladek wewnątrz
- olej do podsmażenia, ew. masło
Umyć filety, podzielić na 4 porcje, w razie potrzeby ukształtować (ja odkrawam luźne fragmenty i podsmażam oddzielnie na patelni). Jeśli trzeba można lekko rozbić mięso. Przyprawiamy, smarujemy wewnętrzną część roladek masłem, przyprawiamy solą i pieprzem, słodką papryką, posypujemy posiekanym koperkiem. Oczywiście, jeśli używamy świeżego koperku, myjemy go wcześniej i odsączamy. Filety zawijamy ciasno i podsmażamy/dusimy na gorącym oleju lub maśle. Roladki możemy posypać koperkiem również po wierzchu, co da nam ładny efekt kolorystyczny. Podajemy do ziemniaków ew. frytek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.