wtorek, 7 kwietnia 2015

Najprostszy schab do kanapek

Pisałam już, że czasem najlepiej jest upiec kawałek schabu, zamiast wędliny do kanapek. Stosuję różne modyfikacje, czasem z miodem i musztardą, czasem z ketchupem, ale dzisiaj chcę pokazać, że czasem najprostsza wersja może być tak samo smaczna.



Składniki

  • ok. 1.5 kg schabu
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, lubczyk, ew. koperek, natka pietruszki, ja używam własnej suszonej
Sposób wykonania
Mieszamy przyprawy i smarujemy cały schab, wkładamy do rękawa i pieczemy ok 1,5 h w temperaturze 200ºC. Zostawiamy do ostygnięcia, a potem na parę godzin w lodówce, żeby łatwiej się kroił. Podawać na zimno do pieczywa.



Prawda, że proste, ale smaczne! Pozdrawiam i życzę udanego pieczenia.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.