Składniki
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 2-3 łyżki kefiru / 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 puszki kukurydzy
- sok z połowy cytryny
- odrobina soli i ew. cukru do smaku
Sposób przygotowania
Umytą kapustę pekińską siekamy w paseczki. Dodajemy kefir/oliwę, kukurydzę, sok z cytryny, a na koniec doprawiamy solą i w razie potrzeby dosładzamy i wszystko intensywnie mieszamy. Odstawiamy wszystko na kilka minut, żeby całość się trochę przegryzła (ale nie za długo, bo kapusta zwiędnie, zwłaszcza w czasie upałów). Gotowe. Podawać jako dodatek do dania głównego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.