środa, 23 lipca 2014

Kotlety pieczarkowe / Mushroom chops

Bardzo lekkie i aromatyczne kotlety powstały na zapotrzebowanie postno-piątkowe.



Składniki:
  • ok kilograma pieczarek
  • 3-4 cebulki dymki
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, papryka może być ostra
Sposób wykonania:
Umyte pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posiekać szczypiorek i cebulkę. Przesmażyć lekko na patelni z odrobiną oleju, dodając przyprawy, żeby pieczarki zmiękły i dały się formować w kotlety. Po przestygnięciu całej masy dodajemy jajka i bułkę tartą. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Podawać gorące do ziemniaków lub pieczywa.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.