Składniki
- ok 60 dag mięsa wieprzowego gulaszowego
- 2 łyżki miodu
- 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
- sól, pieprz, natka pietruszka, może być papryka, bazylia
Mięso pokroić na spore kawałki. Przygotować sos: wymieszać miód, przecier i przyprawy. Wymieszać mięso z sosem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec ok godziny w piekarniku w temp ok 180 stopni C. Podawać na gorąco do ziemniaków lub ryżu.
Uwagi:
Do tego typu pieczeni nie dodaję żadnego tłuszczu. Mimo tego, że przygotowany sos jest bardzo gęsty, to zawsze z wieprzowiny powstaje sos: odrobina tłuszczu z sokami z mięsa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.