Składniki:
- ok 30 dag żółtego sera
- pęczek rzodkiewki
- 2-3 ogórki gruntowe
- pęczek szczypiorku
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie.
Ser kroimy w kostkę, podobnie rzodkiewkę i ogórki oraz jajka. Siekamy szczypiorek i mieszamy wszystkie składniki z majonezem. Doprawiamy do smaku i odstawiamy na ok godzinę. Ponownie sprawdzamy smak i doprawiamy ponownie w razie potrzeby. Oczywiście, jeśli nie możemy się doczekać, możemy cieszyć się sałatką od razu po przygotowaniu, jednak moim zdaniem jest bardziej aromatyczna, jak się trochę przegryzie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.