Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- 2,5 dag drożdży świeżych
- szklanka mleka
- 1/3 szklanki kefiru
- 2-3 duże jabłka pokrojone w talarki
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania, ew. cynamon
- maliny do posypania
Sposób przygotowania
Z części mleka, łyżki mąki i drożdży przygotować rozczyn... Albo jak ja to robię po prostu wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Dbam jedynie, żeby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Do ciasta dodaję pokrojone jabłka i mieszamy. Kładziemy ciasto na patelnię na rozgrzany olej i obsmażamy na rumiano z obu stron. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem i podajemy posypane malinami. Smacznego! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.