Składniki na dużą tortownicę lub średniej wielkości blaszkę:
na biszkopt:
- 3 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mąki
warstwy:
- 3 serki homogenizowane waniliowe lub naturalne po 150 g
- 2 galaretki cytrynowe
- 1 galaretka truskawkowa
- 1 galaretka agrestowa
- truskawki na wierzch ciasta ok 30 dag
Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej zgodnie z przepisem. Rozpuszczamy galaretki cytrynowe w 600 ml gorącej wody, galaretkę truskawkową w 300 ml, a agrestową normalnie w 500 ml gorącej wody. (Możemy też galaretkę agrestową przygotować trochę wcześniej, żeby porządnie stężała. Kiedy galaretki cytrynowa i truskawkowa wystygną, ale jeszcze nie stężeją, łączymy z serkami homogenizowanymi. Najpierw tężejącą masę truskawkową wylewamy na biszkopt, a po jej stężeniu uzupełniamy całość masą cytrynową. Wierzch ozdabiamy truskawkami i pokrojoną w kostkę galaretką agrestową. Całość najlepiej schłodzić w lodówce.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.