Składniki:
- 1 kg sera mielonego
- 100 g masła
- 150 g cukru
- 3 duże jaja
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
- 1/2 szklanki mleka
- herbatniki (ilość zależy od blaszki - u mnie niecałe 200 g)
- krackersy - 1/2 paczki (opcjonalnie, moża ograniczyć się tylko do herbatników)
- 100 g mlecznej czekolady
Masło rozpuścić w garnku, dołożyć ser i cukier, zagotować, uważając żeby nie przypalić masy, dodając na koniec jajka. Budyń rozprowadzić w mleku wlać do masy i zagotować cały czas mieszając drewnianą łyżką. Herbatniki wyłożyć na blaszkę, wylać połowę gorącej masy i przykryć krackersami, które polewamy rozpuszczoną czekoladą i na to nakładamy pozostałą część masy. Wierzch przykrywamy herbatnikami. Najlepiej ciasto odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce, aby herbatniki trochę zmiękły, a całość stężała.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.