Składniki (6 naprawdę dużych porcji ok. 300ml, odpowiednio więcej mniejszych):
- 4 serki homogenizowane (po 150 g)
- 4 galaretki (na 500 ml wody) - u mnie: wiśniowa, cytrynowa, jagodowa, agrestowa
- opcjonalnie : owoce do ozdoby - u mnie truskawki, bita śmietana lub serek mascarpone, inne dodatki, ostatnio dla moich dzieciaków obowiązkowo kolorowa posypka
Sposób przygotowania
Zaczynamy od rozpuszczenia galaretek, przy czym używamy dla każdej z nich 300 ml wody, resztę będą stanowić serki. Po wystygnięciu galaretek łączymy je z serkami, jednak nie wszystkimi naraz a stopniowo. Każdą masę serkowo-galaretkową wlewamy do odpowiedniego pucharka i dopiero po jej zastygnięciu dodajemy kolejną, aż do wyczerpania kolorów. Ozdabiamy wg uznania. Podajemy oczywiście zimne.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.