Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 margaryna
- 2 jajka
- 2 łyżki śmietany/kefiru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 budynie najlepiej waniliowe/śmietankowe
- 3 szklanki mleka
- owoce: 4 duże jabłka, wisienki mogą być z kompotu
Zagniatamy ciasto podobnie jak dla "uśmiechu teściowej". Dzielimy ciasto na 2 części. Większą część ciasta wykładamy spód blachy. Jabłka obieramy i kroimy w plastry, a następnie wykładamy na spodnią część ciasta. Na wierzch układamy wałeczki z pozostałej części ciasta, tworząc kratkę. W otwory kratki wkładamy wisienki. Pieczemy ok godziny w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.