Składniki:
- 80 dag schabu bez kości
- 2 duże marchewki
- kilka brukselek
- pół papryki czerwonej
- pół puszki kukurydzy
- opcjonalnie: biała część pora, cebula
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek, imbir
Mięso umyć i pokroić w plastry, jak na schabowe, ale nie rozbijać, przyprawiamy. Umyć i obrać marchewkę, pokroić w plastry, ewentualnie w słupki. Brukselki umyć, a jeśli trzeba, to większe główki przekroić na pół. Paprykę kroimy w paseczki. Opcjonalnie możemy dodać por pokrojony w talarki, podobnie cebulę. W naczyniu do zapiekania układamy najpierw mięso, a potem przykrywamy je wszystkimi warzywami. Zapiekamy ok. 1 godziny w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni Celsjusza.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.