Składniki
- 2 jajka
- szklanka kefiru
- 25 dag mąki
- 5-6 jabłek
- 2,5 dag drożdży
- gruszki (mogą być maliny i cukier puder)
- 50 dag mlecznej czekolady/ samodzielnie wykonana polewa
- olej do smażenia
Polewa:
- duża łyżka masła
- 1/4 szklanki mleka
- 2 łyżki kakao
- 1/3 szklanki cukru
Rozpuszczamy wszystko na małym ogniu i mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
Sposób przygotowania
Jabłka umyć, obrać i pokroić w plastry. Pozostałe składniki dobrze wymieszać, dodając na koniec jabłka. Smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z pokrojonymi na kawałki gruszkami i rozpuszczoną czekoladą/własną polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.