Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru+1/3 szklanki do bezy
- 1/2 kostki masła
- 2 jajka
- łyżka śmietany/kefiru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- budyń czekoladowy
- 2 szklanki mleka
- 2-3 gruszki
Sposób przygotowania
Z mąki, cukru, masła, kefiru i żółtek oraz proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki i układamy na dnie tortownicy/blaszki, Formując wysoki brzeg. Wykładamy umyte wcześniej i pokrojone w ósemki gruszki. Gotujemy budyń i wylewamy jeszcze gorący na przygotowany wcześniej spód z owocami. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.