Składniki
- 3 banany:
- 1 jajko
- 2-3 łyżki kefiru
- 3 łyżki mąki
- olej do pieczenia
Mieszamy jajko, kefir i mąkę na ciasto do zapiekania. Ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Banany obieramy, kroimy na pół, a potem jeszcze raz na pół, ale wzdłuż. Można kroić też od razu wzdłuż, ale wg mojej propozycji są bardziej podzielne, łatwiejsze do upieczenia i ilościowo zbliżone do możliwości dzieci. Otaczamy kawałki bananów w cieście i układamy na mocno rozgrzanej patelni. Zapiekamy z obu stron na rumiano. Podajemy na gorąco, polewając np gorącą czekoladą (najlepiej gorzką).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.