Składniki:
- 1000 g półtłustego lub tłustego sera (lepiej tłustego, ale jak się ne ma co się lubi...) - zmielonego przynajmniej dwukrotnie
- 5 jajek
- 100 g masła
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub opakowanie budyniu waniliowego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka kaszy manny
- 3/4 szklanki cukru
- 3 łyżki ciemnego kakao
Sposób przygotowania
Ubijamy jaja na puszystą masę z cukrem, dodajemy miękkie masło i po trochu sera. Do gotowej masy dodajemy mąki i kaszę mannę, delikatnie mieszamy. Całość dzielimy na dwie części, dodając do jednej z nich kakao; mieszamy. Wykładamy na tortownicę naprzemiennie po łyżce każdej masy. Pieczemy w piekarniku w temp. ok 180 st. C około 75-80 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.