niedziela, 14 lutego 2016

Buraczany dodatek do kanapek

Każdy sposób podania buraków, który pozwala urozmaicić ich smak, dla tych co leczą anemię... jest super. A to jeden z moich ulubionych... Prawie jak dżemik...



Składniki
  • 4-5 dużych buraków
  • 2 czubate łyżki tartego chrzanu
  • duże jabłko
  • opcjonalnie sól, łyżka majonezu
Sposób przygotowania

Buraki myjemy i gotujemy ok. 1-1.5 h. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy jak na ćwikłę. Dodajemy chrzan i starte na papkę jabłko. Doprawiamy ew. solą i dodajemy majonez i gotowe. Podajemy jako dodatek do drugiego dania, ale świetnie pasuje jako dodatek o kanapek, szczególnie z wędliną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że zechciałeś być moim gościem. Proszę zostaw po sobie ślad.
Thank you you want to be my guest. Please post a comment.